Onze missie

CONGO

Oorlogen brengen altijd slachtoffers met zich mee. Het oosten van Congo is de afgelopen decennia sterk geteisterd door burgeroorlogen. De slachtoffers? Vooral vrouwen (regelmatig zelf nog kinderen) die verkracht werden en samen met hun kinderen werden uitgestoten. Momenteel leven velen van hen onder extreme omstandigheden, de rechten van deze moeders en hun kinderen (veel meisjes en kinderen met een lichamelijke beperking) worden op geen enkele wijze gerespecteerd. Deze kinderen hebben geen toegang tot onderwijs en gezondheidszorg en worden vaak ingezet voor oorlogsdoeleinden.

Congo werd de afgelopen jaren nog de ‘slechtste plek’ op aarde genoemd voor vrouwen vanwege de vele verkrachtingen die er plaatsvinden. Door alle conflicten en oorlogen is het aantal schrikbarend hoog. Uit recente cijfers van VN-organisatie UNHCR blijkt dat er nog steeds maandelijks honderden incidenten zijn waarbij sprake is van seksueel geweld.

Wij mogen niet wegkijken en deze vrouwen en hun kinderen aan hun lot overlaten.

Een aantal schokkende feiten:

Een aantal schokkende feiten volgens cijfers van de UNFPA (United Nations Population Fund):
  • De afgelopen 15 jaar waren 65% van de slachtoffers kinderen.
  • De meerderheid van bovenstaand percentage waren jonge meisjes en ruw geschat was 10% van de kinderen jonger dan 10 jaar.
  • Veel kindsoldaten worden, nadat ze gerekruteerd zijn, seksueel misbruikt.
  • Meer dan 12% van de kinderen in het oosten van Congo overlijden voordat ze een jaar zijn.
  • Tienduizenden kinderen zijn gerekruteerd als kindsoldaten.
  • Verkrachting en seksuele mishandeling op basis van geslacht is wijdverspreid.

Ieder kind dat gered kan worden uit deze nachtmerrie is er een. Wij zetten ons vol overgave in om zoveel mogelijk kinderen een kans te bieden op een toekomst zonder geweld.

Een hoopvolle toekomst is mogelijk, met jouw hulp

Wij werken samen met fantastische lokale mensen en organisaties in Congo om een einde aan het geweld te maken. Jouw steun geeft kinderen een toekomst.

Krijg exclusieve updates van onze projecten.

Deel ons verhaal met je vrienden.

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from us.

You have Successfully Subscribed!